2017-03-29
同屋企人去開南丫島, 夜晚時間餓餓地,就求其搵左間粵菜館入去"依"肚,主要係比門口貼出黎既煲仔飯吸引到,凍冰冰最好就係食暖笠笠既煲仔飯! menu既封面係用木造既, 幾特別!因為唔算話好肚餓, 同屋企人只係叫左一個小菜同一個煲仔飯,店員提醒煲仔飯需要時間即煲,要等大約15~20分鐘, 而另外果道小菜店員建議等埋煲仔飯先一齊上枱,唔係就冇飯配黎食喇, 細心位值得一讚 因為唔趕時間就同屋企人等啦~椒鹽鮮魷 ($98)等左15分鐘, 依碟椒鹽鮮魷就上枱喇,空氣中傳黎超級邪惡既椒鹽味,急不及待夾黎試試,非常有驚喜, 魷魚好香口好脆, 食得出非常新鮮,一咬就斷, 唔會好un, 因為魷魚夠新鮮本身亦好夠味既關係, 都冇點樣點到佢附上既酸酸地既醬汁,眨下眼就同屋企人消滅晒成碟!薑蔥滑雞煲仔飯 ($62)隔左一陣煲仔飯就上枱喇,煲仔飯係用依種鐵煲仔,店員提醒個煲好熱叫我地小心, 並幫我地開埋個煲蓋,煲仔飯基本熱辣辣已經好好味喇,d雞都好鮮嫩唔會好老好鞋,只係略嫌薑蔥落太多, 但黎到南丫島都食到咁既質素既煲仔飯都算好唔錯喇 推介黎到南丫島唔想食西餐同海鮮既朋友可以一試依間粵菜館
就求其搵左間粵菜館入去"依"肚,
主要係比門口貼出黎既煲仔飯吸引到,
因為唔算話好肚餓, 同屋企人只係叫左一個小菜同一個煲仔飯,
店員提醒煲仔飯需要時間即煲,
唔係就冇飯配黎食喇, 細心位值得一讚
因為唔趕時間就同屋企人等啦~
等左15分鐘, 依碟椒鹽鮮魷就上枱喇,
空氣中傳黎超級邪惡既椒鹽味,
急不及待夾黎試試,
非常有驚喜, 魷魚好香口好脆, 食得出非常新鮮,
眨下眼就同屋企人消滅晒成碟!
隔左一陣煲仔飯就上枱喇,煲仔飯係用依種鐵煲仔,
店員提醒個煲好熱叫我地小心, 並幫我地開埋個煲蓋,
煲仔飯基本熱辣辣已經好好味喇,
d雞都好鮮嫩唔會好老好鞋,
推介黎到南丫島唔想食西餐同海鮮既朋友可以一試依間粵菜館