2019-07-06 69 瀏覽
#MJ尖沙咀#MJ川菜🔽呢排好似對辣野上左癮咁,不斷去搵啲川菜果類麻麻辣辣既食物菜式黎食,所以主要都會搵主打川菜既餐廳黎試。而呢間川菜館就係我呢排覺得食得過而且質素唔錯既一間。🔽呢度既area唔算好大,不過好在佢都有兩層,仲有貴賓房,人多既話都可以開間房黎同朋友聚餐。佢地既mena係部ipad,客人睇完仲可以順手落埋單。要讚下呢度既裝修都幾古色古香,喺呢度食飯別有一番風味。🔽🍲酸菜沙巴龍躉呢碟酸菜沙巴龍躉只係普通size ,但係就已經非常大碟,兩三個人都夠食。條魚處理得幾好,冇咩腥味 而且肉質幾嫩滑,不過條魚啲骨都唔少。謂味方面,叫左小辣 所以唔太夠辣 建議叫中辣 味道就會更好,不過都唔錯既,酸菜骨都幾多 所以味道幾濃,如果個湯無咁油會更好味。🔽🥙麻辣海蜇手撕雞佢既味道就濃啲,雖然都係小辣,但都已經好辣好夠味。手撕雞既比例較多,除左辣味 仲好香麻油味,食起上黎好惹味,用黎餸飯一流。只係個海蜇切得太幼 令佢既咬口無咁出,建議切返大嚿啲。🔽🥗涼拌海帶絲材料都幾豐富既前菜, 紅蘿蔔絲 海帶絲 菜莆粒 青瓜 芝麻,涼拌既方法再加少少辣油,幾清爽 幾好味,不過都係切得太幼。🔽🏠好川好菜 📍尖沙咀
#MJ尖沙咀#MJ川菜

🍲酸菜沙巴龍躉

🥙麻辣海蜇手撕雞

🥗涼拌海帶絲

🏠好川好菜
📍尖沙咀堪富利士道11號堪富利士大廈2-3樓

#hkig#hkigers#like4like#follow#picoftheday#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#foodlover#cuisine#foodshare#hkfoodie#吃貨#相機食先#美食#香港美食#尖沙咀美食#食好西#好川好菜