2018-01-15 209 瀏覽
工作關係所以嚟睇下之前朋友做嘅商場,咁啱到咗晚飯時間,見到間自己又啱食嘅舖頭,咪又入去食下囉。話說回來,呢間舖比起其他我食過嘅釣魚翁相較無乜人,不過食物呢,我就覺得算係唔錯。我同同事叫咗個普通到不行的湯底,其實我有諗過叫下啲羊腩煲呀,什麼什麼的,但係同事係個古老石山嘅人,我都無謂搞咁多。佢嘅前菜有豬手,雖然炆得唔算太淋,但係都算係幾爽口。今次送嘅鮑魚同埋冬菇菜頭,賣相係幾HEA,不過我都總算仲係食到成粒鮑魚,質素都仲控制到。花菇都幾有肉,同事話佢唔知道而家啲火鍋放題有埋呢啲野,佢話跟住我食先食到呢啲野,其實啊…. 佢出得嚟少食飯啫。另外,不得不試嘅係佢地嘅水餃王,真係邊一間都超多蝦,同埋好多料。烏冬佢用咗稻亭烏冬,算係幾重本,而且淥咗好耐都好佢都好彈牙。雖然我地只係兩個人,但係佢俾啲魷魚呀、鵝腸呀真係幾足料,唔係講笑啊,而且鵝腸淥咗大約十幾廿秒已經食得,入口爽口,連魷魚都一啲雪味都無。 佢地嘅午餐肉可以話唔係用啲流料,因為我淥咗勁耐都唔散,而且仲係好彈牙,大佬午餐肉有咁嘅口感算係好好,而且仲要係放題。其實呢間野我自己都成日推介俾人,佢仲遍佈係咁多個地方,有時朋友食完返嚟都話好食,我都幾

佢嘅前菜有豬手,雖然炆得唔算太淋,但係都算係幾爽口。

其實呢間野我自己都成日推介俾人,佢仲遍佈係咁多個地方,有時朋友食完返嚟都話好食,我都幾開心。哈哈
2017-12-28