家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
今日同朋友嚟呢咗呢到食日本野去呢啲咁有氣氛嘅壽司店梗係叫返杯啤酒先呢款啤酒唔會太苦,啤酒花嘅味好香,加上係生啤飲落去真係好正好滿足 如果鐘意啤酒花味重啲既朋友可以試下食完刺身再飲個味會出好多 我哋叫咗個特選海鮮丼,貪佢刺身款式夠多可以食試到多種唔同款式嘅嘅刺身佢個特選海鮮丼係set嚟,包咗沙津,日式燉蛋同埋味噌湯,佢個燉蛋好香蛋香,而且材料好足,味噌湯有種鮮甜嘅味道,而且味道比平時飲到嘅濃佢個丼飯真係超級大碗,啲刺身鋪滿晒個碗瀉咁滯完全見唔到啲飯 份量亦好足,有赤蝦三文魚腩, 大拖羅,海膽三文魚子,吞拿魚同金鎗魚蓉,三文魚腩,左口魚同赤貝,仲有幾款我唔識嘅魚大拖羅好肥美,入口即溶,魚油香好重,超級正 赤蝦好大隻肥美鮮甜,海膽好鮮甜,佢吞拿魚絕對比美係日本食到嘅質㩒,赤貝爽口新鮮 另外想提下佢啲wasabi, 佢係用新鮮嘅wasabi磨制,個種香味係用粉溝比唔到既炸蠔蠔味突出,炸漿亦唔太厚,好好食我以為壽司丼飯嗰個海膽已經好鮮甜點知呢個重鮮甜,你食落去會feel到海膽嘅鮮味係口入面溶化,揮之不去,好香好正
今日同朋友嚟呢咗呢到食日本野

去呢啲咁有氣氛嘅壽司店梗係叫返杯啤酒先

如果鐘意啤酒花味重啲既朋友可以試下食完刺身再飲個味會出好多

特選海鮮丼

佢個丼飯真係超級大碗,啲刺身鋪滿晒個碗瀉咁滯完全見唔到啲飯
大拖羅好肥美,入口即溶,魚油香好重,超級
赤蝦好大隻肥美鮮甜,海膽好鮮甜
,佢吞拿魚絕對比美係日本食到嘅質㩒,赤貝爽口新鮮

炸蠔

炸蠔蠔味突出,炸漿亦唔太厚,好好食

北海道海膽

2019-05-21