2023-03-23 828 瀏覽
聽人講呢間扒王一哥係以前扒王之王開既,於是乎同朋友一齊去試下,睇下搵唔搵到兒時食扒王之王既回憶。入到去餐廳燈光昏暗,枱同格之間唔會好逼,感覺都幾舒服。見番之前係沙田扒王之王好有中氣果位呀叔做伙計,聲線中氣十足簡直係扒王signature ❗️整體嚟講,以旺角地段,呢個價錢,食物質素唔差。百幾蚊鋸個扒,搵到個回憶過下癮之餘,重點係食物都好食嘅。餐湯好香牛油味,忌廉味濃厚。惹味爽口牛脷粒$35,以35蚊份量去睇,物有所值,但口感唔係爽口,反而係肉質係腍,易入口幾好食。法國田螺$58,蒜蓉牛油薯蓉墊係田螺底,好香蒜油味,但薯蓉味道有少少過咸。美國頂級安格斯西冷牛扒$138,西冷肉厚,大塊,肉質有咬口但唔係韌,食得出有肉味。美國黑毛豬扒$138,有啲失望,豬扒細塊又唔夠厚,但勝在肉質唔鞋口,都鬆軟。

餐湯好香牛油味,忌廉味濃厚。