2018-06-27 240 瀏覽
被譽為紐約第一漢堡既shake shack,未開業果陣已經好想好想黎試,開業一個月後終於有機會食左。星期二晚七點黎到,雖然人龍都係好長但係都可以接受,排了約半個鐘就可以點餐,點餐後約三個字就有得食,作為熱門食店黎講時間可以接受首先係最多人推薦既stack shake,個包好厚身不過整體黎講唔算大。呢個包特別之處係有一塊炸蘑菇,入面是流心芝士,幾juicy都幾好食。同店名一樣的shake shack,我地怕食唔曬所以叫左single,不過原來個size同其他連鎖店既差唔多大。包是軟熟的,呢個其他地方比較少見,可惜d餡料搭配好普通。另外聽店員推薦飲左杯香港限定既milk tea shake, 飲落冇咩茶味,不過唔係唔好飲既。其實飲果陣一直覺得個味道好熟,但係諗唔起。過後回想起,覺得同某連鎖快餐既vanilla milk shake味道幾乎一樣但係呢度要42蚊..感覺好唔抵呢間嘢我真係食一次就夠,感覺好多香港漢堡包小店更好食呢。

shake  stack

single shake  shack

但係呢度要42蚊..感覺好唔抵
milk  tea  shake

呢間嘢我真係食一次就夠,感覺好多香港漢堡包小店更好食呢。
shake  stack