2020-11-08
假期去咗呢間餐廳食早餐,其實呢間餐廳一直都要出去counter先可以落order,我就覺得好奇怪,明明有幾個waitress,但係都唔可以落order咩?好似今次得我一個食去落order,但我拎住袋野,咁我放低個袋,再出去落order,其實我覺得有啲唔方便。講到早餐,我叫咗一個all day breakfast 。第一,佢個薯餅真係好大陣雪味,同好易散。我係一個好鍾意食薯餅嘅人,但係佢嘅質素令我食完兩啖,已經冇食啦。另外佢個法式多士,勁油,冇厚度,係我食過咁多個之中最差一個。最後飲品方面,我其實係叫即磨咖啡,但佢最後俾咗即溶咖啡,我估計係雀x咖啡。我都算!但係唔知係咪溝水溝得多,還是咖啡份量太少,實在太淡味,我最後飲唔到一半,就已經冇飲了。呢一間餐廳之前我都有幫襯開下晝至到夜晚,質素都可以,但今次幫襯,大跌眼鏡。至於服務方面,我覺得佢哋可以再改善,尤其我WhatsApp錄音講緊嘢嘅時候, waitress 就唔好喺我隔離問我野,最好就係我做完嘢之後先至問我會比較好啲。