2017-07-17
間吾中同家人都會去依間飲下午茶,今次又再去!每次必嗌流心奶黃包,之前食都覺得依間係附近嚟講比較好食既一間!點知今次去到食根本無流沙,同店員反映佢地無正視,態度係吾可以接受的!首先無流沙,入面餡係完全得咸蛋黃味道,有點令人懷疑係翻蒸好多次既結果?餡完全變左固體!之後我地向侍應定吾知係經理既人反映話係咪嚟錯第二隻奶黃包,因為光顧過好多次都吾係依個質素!我地語氣都係平和!之後個個人就回應話我地淨係得一隻流心奶黃包,無嚟錯,係依隻!我地就話但之前食都吾係甘既!佢都係一直重覆我地得一隻流心奶黃包,係依隻!係完全無諗住處理我地既情況!如果個包係因為製作既過程變成甘真係有對身體吾好既可能性!當時家人諗住我地已經咬左其中一個包就廢事話取消或者點,我地並吾係要搞事既客人,但得到既反應態度真係吾係甘好!之後我地再問係咪製作既問題(因為想得到答案,如果一路都會係依個質素,下次就吾需要再點),個個人就話會同師傅了解一下!但以為了解完會比番個答覆我地,但眼見個位人士依然係樓面行嚟行去,無意欲同我地解釋番其實我地都知道奶黃包都係十幾廿蚊既點心,但一睇就知吾係一個流心奶黃包該有既樣貌,顏色,所以先作出反映希望有改善
其實我地都知道奶黃包都係十幾廿蚊既點心,但一睇就知吾係一個流心奶黃包該有既樣貌,顏色,所以先作出反映希望有改善既情況!但得到既回覆確實吾係一個經理或主任既合理回應!起碼可以換一籠比我地,睇下係咪全酒樓全部流心奶黃包都係甘既狀態,或是主動取消或以其他點心作替換!個位人士無作出以上行動,我好可能相信全酒樓全部流心奶黃包都係甘既狀態,所以先"懶得"換比我地。因為心知換完都吾會有改變!若果真係如此,我地就以後吾再嗌流心奶黃包以免再中伏!
除此之外,一開始有要左個店員點心車叫賣既豬紅,一食係攤凍既,同埋係好散既口感,比較嚡身,吾係普遍食過個種滑身口感!