2019-05-11
今日同朋友係銅鑼灣行街嘅時候,揀左tapa room食左我自己人生中第一次嘅西班牙菜,但味道真心好正好出色👍👍👍👍真心令我食完會再想食我地兩個人叫左五樣小食同一個主菜👍👍但佢真係樣樣都好好食,好驚喜🙈🙈但個人最愛嘅係佢個西班牙薯仔蛋餅,凍蝦同比堅尼鵝肝三文治西班牙薯仔蛋餅呢個真心好正,一拎上黎係一個鋪滿蛋黃醬又圓圓地嘅蛋餅🙈🙈你會以為佢唔係好特別🙈🙈但點知佢一切開入面啲薯仔同蛋汁就會流出黎🤗🤗再加上佢本身已經好香嘅蛋餅,配搭埋薯仔同蛋黃醬😚😚成個味道同口感都好香同好特別,但又唔會令人覺得太濃同太膩🤗🤗呢個真心好推薦凍蝦佢呢個凍蝦好似好普通,但又一啲都唔普通🙈🙈首先佢地啲蝦係即撈即灼👍👍👍所以本身食落就已經係好新鮮,同好有鮮甜味😚但佢地自己打嘅蒜蓉蛋黃醬係成個菜品最特別嘅地方,淡淡嘅蒜蓉香味加上蛋黃醬,唔會令人覺得濃嘅同時又會好香,配埋凍蝦簡直一流🤗🤗🤗比堅尼鵝肝三文治呢個都好特別😚😚😚本身以為鵝肝食落點都會有少少膩,但佢又唔係👍👍因為佢配左烘得好香脆嘅麵包,兩樣夾埋啱啱好🤗既食到鵝肝嘅香味又會食到好香脆嘅口感👍👍正啊大家想食西班牙菜嘅真心推薦呢間比大家去試👍👍
西班牙薯仔蛋餅
凍蝦