2023-11-10 189 瀏覽
今晚放工同朋友去荃灣食野,大家又想坐得舒服啲,愉景新城比較多選擇,所以就去左。見到三代目平日晚上時間都幾多人食,一定唔係伏,但又因為餐廳好大,所以有位。三代目鋪面都好靚又舒服,大家就好快決定食呢間。發現性價比都好高,食物質素唔錯,重點想提係服務態度好好,令人好舒服。食物方面,鹽麴枝豆 $32居酒居必叫,新鮮好有豆味,鹽麴味比較少見,特別! 燒鳳梨牛柳串$38、燒一口牛$45居酒屋🏮一定要食燒牛,鳳梨中和左油膩感,值得一試,兩款牛串唔會韌,好香牛味!大蜆味噌煮$82啲蜆真係好大,味噌唔會太咸,調味做得好好!大蜆都好新鮮!海之天婦羅$118天婦羅外層好香脆,唔會太厚,即叫即整,夾落去已經知道好食。我地鐘意炸蝦同帶子,夠大隻又新鮮!帶子有黑松露,超香!另外魷魚、魚都唔錯,我自己最鐘意呢款!最後我地兩個都叫左熱沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍($36),好好飲,係幸福嘅味道,我見佢鋪面中間好飲可以叫飲品外賣,下次行過可以買!食完真係好幸福!🏮🏮

食物方面,鹽麴枝豆 $32
居酒居必叫,新鮮好有豆味,鹽麴味比較少見,特別!

燒鳳梨牛柳串$38、燒一口牛$45

大蜆味噌煮$82
啲蜆真係好大,味噌唔會太咸,調味做得好好!大蜆都好新鮮!

海之天婦羅$118

食完真係好幸福!🏮🏮