2019-02-14
《The Pantry》 #食在尖沙咀 #圓方📍尖沙咀柯士甸道西1號圓方(Elements) 2樓2133號舖-今次黎圓方搵朋友食lunch,我成日都係圓方迷路😂The Pantry係正戲院隔離 所以唔會搵唔到,set lunch均一價都係$155加一 有成12款比你揀 一定有款岩你🔸前菜 芝麻雞肉沙律 / 是日餐湯我地兩個都揀左沙律 沙律正常 菜都新鮮🔹烤鰻魚 甜蛋 枝豆 日式蛋黃醬 & 木魚絲薄餅🔝未試過鰻魚嘅Pizza 點知有驚喜 首先份量係勁多 lunch set以為會係細批 係無可能一個人食得哂😂每片pizza都鋪滿鰻魚 同蛋黃醬又幾夾 仲有好多木魚絲 Pizza餅底都做得幾好 薄得黎又有d口感 呢個配搭好唔錯 要襯熱食 放耐左會淋左🔹焗芝士帶子 & 明太子忌廉意大利麵夠大隻又勁勁勁多芝士嘅帶子 不過咸左小小忌廉明太子呢個配搭都係比較小見 明太子一般都比較濃味 忌廉就會淡d 加埋一齊又唔錯 仲幾creamy 不過明太子可以落小d會更好🔸凍咖啡🔸新鮮冷壓果汁:橙+西柚+石榴+檸檬 +$20幾fresh 西柚味較重 酸酸地唔錯 仲有一片橙 底部有好多石榴🍴9/10
🔸前菜 芝麻雞肉沙律 / 是日餐湯
我地兩個都揀左沙律 沙律正常 菜都新鮮