2019-02-18 415 瀏覽
知道呢間千両就快執,於是打算過來最後一遊。這裡環境寛敞,座位舒適,而且位置方便,午餐選擇亦非常多,現在因為整個商場裝修而關門大吉,真係好可惜。我點了個百両定食($82),朋友則點了個千両特上刺身丼定食 ($128)。百両定食: 我見個餐包左好多野,於是點左呢個。個烏冬好彈牙,天婦羅水準亦合格。不過壽司就麻麻地,塊刺身好似未解完凍,仲有點硬,味道亦好淡。千両特上刺身丼定食:  可能呢個餐都貴多幾十蚊,所以刺身水準明顯比百両定食要好,每款都挺好食,尤其係隻蝦。而入面個小帶子,size雖小,還是挺有咸香味。埋單時佢仲送左張coupon俾我下次在另外兩家尖咀的千両用,真係唔送唔知原來咁近都仲有多兩間千両呢。