2017-10-09 638 瀏覽
位於中環呢間Starbucks係打卡熱點。原因係佢行懷舊路線。裝修到香港舊式冰室一樣,有種時光倒流嘅感覺,彷彿入到去會見到奇哥寶珠姐喺入面談緊心。除左裝修行懷舊風,食物都有別於一般starbucks,推出左一系列懷舊食物,襯番個環境。當然佢都有一般starbucks嘅飲品同食物。黎得呢度,本著一試無防嘅心態,試下佢啲特色野。菠蘿油:牛油夠厚身,菠蘿包唔係新鮮出爐,只係翻叮,菠蘿皮已經唔脆。椰汁紅豆芭菲:上層好厚身嘅cream,見到有一點卻步。中間有個雪糕,紅豆糕同紅豆粒,下層嘅就係芭菲。成杯都只係食到甜味。黎呢度都係想感受下個環境,食物都係其次,唔強求。又或者揀番平時starbucks食開嘅野,味道會有保證啲。