2021-08-10
🍝菠菜忌廉煙三文魚意粉 $68🍝幾好食~算清淡不油膩的意粉😋🍝👌🏻意粉煮得軟腍頗掛汁,煙三文魚幾大塊都算多。看上去醬汁很濃郁但整體調味偏淡~搭上少少鹹的煙三文魚食落剛好不膩口~😚🥲不過意粉賣相翠綠但食落全無波菜味!一啲啲啲味都不存在~取其菜色而棄其味的做法對憎恨菠菜的食客極Friendly🥬建議改名為菠菜綠意粉而非菠菜意粉就會非常貼切👻👻👻🤔加一服務費掉錢落海,除上菜以外連基本嘅帶位入座都無🤡肉眼可見的態度懶散🤣似街邊隨便揾個人落鋪企🤡希望店家可以用收翻黎嘅服務費為店員提供On job training🙏午市套餐附$30蚊餐飲~但廿幾款飲品得兩款係呢個價位其他都要補返差價🥱☕️Ice Americano(+$8) :嘆為觀止,人生第一次飲咖啡味嘅水,只有餘韻的咖啡香味和賬單上的Ice Americano提醒我是嗌了咖啡😹😹☕️Hot cauppuccino(+$8) :正常好飲,幾重奶味~仲嗌咗👇🏾🎃南瓜海鮮意大利燴飯 $78 :好食!飯軟硬度適中,食落頗有南瓜甜味,依稀有食到啲八爪魚尾就無了,就海鮮的豐富程度而言令人不是很覺應該以此命名⋯📝食物出品其實有水準不錯幾好食,不過看上去定價幾平
幾好食~算清淡不油膩的意粉😋🍝
仲嗌咗👇🏾
📝食物出品其實有水準不錯幾好食,不過看上去定價幾平但飲品要補差價又收服務費其實都不算好便宜,加埋就人均90蚊~都叫做可接受🤒純粹覺得服務不值收費😿但環境真的很舒服好坐~很有悠閒的感覺~😋👍🏻(5/10)
✍️instagram:Todayeatwhatar
📍 Coffee Break - 旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下4號舖/將軍澳常寧路厚德邨TKO Gateway東翼一樓E169-E170號
#西餐 #寶琳美食 #hkfoodie#將軍澳 #香港打卡 #hkfoodpic #支持小店 #太子美食 #油麻地 #佐敦美食 #意粉 #foodhk #香港美食#大角咀美食 #旺角cafe #hkfoodieblogger #尖沙咀美食 #何文田美食 #深水埗 #旺角 #hkig #香港好去處 #深水埗cafe #hkfood #hkfoodguide #良心小店 #支持小店 #將軍澳美食 #油麻地美食 #油麻地 #hkfoodstagram