2023-02-10
觀塘返工的朋友高度介紹一間隱世扒房,質素好比高級酒店,姐試完後念念不忘已經plan 緊再encore!烤甜粟米瓜湯-加左$58有餐湯,超級超級有驚喜,deliver 緊出面酒店$100+的質素。-粟米湯非常清甜濃郁,係姐飲過的粟米湯Number one-面頭打左泡,綿綿的,口感UpTomato Burrata salad -burrata cheese 十分新鮮,加上三色茄同紅菜頭,酸酸甜甜健康又好食跟餐西班牙麵包-非常高質的西班牙鬆脆包,烤後好脆但又食到麵包的香味-沾上油浸蕃茄同香蒜希臘芝士醬,好夾香辣薯條-跟餐有free flow 香辣薯條,個辣係令薯條更香-有即炸的感覺咬落去品嚐到綿綿的薯仔香美國1855 ribeye steak 10oz-有碳火燒過的獨特香味,牛十分高質-見到menu寫係用1855美國牛,1855品牌嚴選的都係極高質的USDA評鑑的安格斯牛,嫩滑且牛味濃,唔會油淋淋但係肥美,十分欣賞!烤法國爐魚配甜茄香草檸檬橄欖油-爐魚烤得好好,魚皮甘香,份量好肥大-魚肉超級淋滑鮮甜,魚油香濃,汁係檸檬甜茄,清新Tiramisu-超級足料,咖啡味濃,加上咖啡酒更顯特別-cre
烤甜粟米瓜湯
-粟米湯非常清甜濃郁,係姐飲過的粟米湯Number one
-面頭打左泡,綿綿的,口感Up
跟餐西班牙麵包
-非常高質的西班牙鬆脆包,烤後好脆但又食到麵包的香味
-沾上油浸蕃茄同香蒜希臘芝士醬,好夾
香辣薯條
-跟餐有free flow 香辣薯條,個辣係令薯條更香
-有即炸的感覺咬落去品嚐到綿綿的薯仔香
美國1855 ribeye steak 10oz
-有碳火燒過的獨特香味,牛十分高質
-爐魚烤得好好,魚皮甘香,份量好肥大
-魚肉超級淋滑鮮甜,魚油香濃,汁係檸檬甜茄,清新
Tiramisu
-超級足料,咖啡味濃,加上咖啡酒更顯特別
-cream 唔會too much, 非常香滑
-份量好大,下次單點都值!