2021-11-02 191 瀏覽
祟日嘅我,最鍾意就係食日本菜,一星期總會食一兩餐,今日放假頭號目標係要食壽司,約咗人喺尖沙咀拎嘢,順便梗係喺尖沙咀食埋,路過金馬倫道嘅神樂,見到佢嘅lunch set幾抵食,重點係可以自選壽司,唔係全部set好晒,啱晒我。安排咗我坐吧枱,開心,可以睇住師傅一邊整,坐低首先前菜有麵豉湯同埋沙律,驚喜嘅位原來壽司係一件一件上,唔同坊間一次過上晒,呢個價錢呢個服務應該第二間搵唔到,師傅亦有逐件逐件講解係什麼壽司,我以為自己食緊OMAKASE 👍🏻▪️Lunch Set自選 8件 $158(包沙律及麵豉湯)🍲麵豉湯湯頭濃郁,仲有大量油揚和豆腐,好飲🥗麻醬麵沙律沙律菜一啲都唔馬虎,有青瓜生菜蕃茄,分量重晤少,加埋佢哋自家製嘅麻醬,好開胃▪️所有壽司師傅已經調咗味,不用另外再加豉油,點少少Wasabi已經好好味🍣真調好新鮮,肉質清甜鮮美,必食推介✅🍣帆立貝肉質爽口回彈,味道一樣咁新鮮🍣赤蝦蝦肉爽口彈牙,一流🍣火焰三文魚經過炙燒過嘅三文魚好肥美,生熟程度啱啱好,加上特製醬汁,好正🍣鰻魚鰻魚係燒到外層焦香,入口溶化嗰種效果🍣蟹肉蟹膏軍艦軍艦另外一個重點係紫菜一定要脆,所以真係要再講多一次,好欣賞佢係逐件逐

安排咗我坐吧枱,開心,可以睇住師傅一邊整,

🍲麵豉湯
湯頭濃郁,仲有大量油揚和豆腐,好飲

🥗麻醬麵沙律

🍣真調
好新鮮,肉質清甜鮮美,必食推介✅

🍣帆立貝
肉質爽口回彈,味道一樣咁新鮮

🍣赤蝦
蝦肉爽口彈牙,一流

🍣火焰三文魚

🍣鰻魚
鰻魚係燒到外層焦香,入口溶化嗰種效果

🍣蟹肉蟹膏軍艦
軍艦另外一個重點係紫菜一定要脆,所以真係要再講多一次,好欣賞佢係逐件逐件上枱,蟹膏非常鮮味加上一絲一絲嘅蟹肉😍

🍣三文魚子軍艦
三文魚子最緊要係新鮮,睇相已經知道幾咁新鮮,份量重多到滿瀉

🍣蔥吞拿魚腩軍艦
呢個係我嘅至愛,三文魚腩切得幼細內質肥美,加上蔥花同埋芝麻,真係要食多兩件先夠💛

▪️整體黎講,呢個質素,真係性價比超高,加上店員服務細心,時刻留意你幾時需要添茶,收拾,值得一讚💛必須回訪既壽司
2021-11-02
  • 真鯛