2018-08-30 238 瀏覽
終於捱到星期五 今晚同朋友慶生除左要飲野放鬆下 仲要搵個靚靚地的dinnerplace第二次幫襯#Miniclub 旺角分店就第一次呢度的#Cocktails 出名又睇得又飲得 內外兼得入面有多個郁緊的大摩天輪🎡比你呃like影相今晚決定唔睇價錢食豪啲 點知埋單有驚喜喎三個人都只係大概$1000 除返開都係三百頭咋喂首先黎個是日精選生蠔($108-6隻)細細隻應該係日本蠔 食落海水味唔會勁濃但十分鮮甜之後係勁大盤重量級的海鮮拼盤($239)呢個真係勁抵食必點!有蝦 青口 螺就基本啦 仲要有鮑魚 蟹 同龍蝦喎全部都好鮮美 鮑魚唔會韌 好有鮮味蟹膏飽滿結實 已經好耐無係街外食過咁多膏😱龍蝦肉紥實彈牙 輕輕用檸檬汁吊出鮮味🍋之後就食個咖哩蟹肉醬伴蒜蓉法包($71)太少啦 真係太少啦 我話啲包啊個醬啖啖肉 咖哩味香濃 6塊包都唔夠我食啊:「人黎!一碗白飯啊!🍚」食肉獸不能沒有肉 極上12安士炭燒安格斯牛仔骨($127)兩大條牛仔骨 煎得香而不油膩 唔會太肥飲品都好有驚喜 Cute到爆的鴨仔浴缸係What the Duck($95) 好似有蘋果 西瓜 菠蘿 等水果旁邊仲有西瓜爆炸糖比你一啖砂糖一
終於捱到星期五 今晚同朋友慶生
除左要飲野放鬆下 仲要搵個靚靚地的dinnerplace
第二次幫襯#Miniclub 旺角分店就第一次
呢度的#Cocktails 出名又睇得又飲得 內外兼得
入面有多個郁緊的大摩天輪🎡比你呃like影相
今晚決定唔睇價錢食豪啲 點知埋單有驚喜喎
三個人都只係大概$1000 除返開都係三百頭咋喂
首先黎個是日精選生蠔($108-6隻)

細細隻應該係日本蠔 食落海水味唔會勁濃但十分鮮甜
之後係勁大盤重量級的海鮮拼盤($239)

全部都好鮮美 鮑魚唔會韌 好有鮮味
蟹膏飽滿結實 已經好耐無係街外食過咁多膏😱

龍蝦肉紥實彈牙 輕輕用檸檬汁吊出鮮味🍋
之後就食個咖哩蟹肉醬伴蒜蓉法包($71)

太少啦 真係太少啦 我話啲包啊
個醬啖啖肉 咖哩味香濃 6塊包都唔夠我食啊

:「人黎!一碗白飯啊!🍚」
食肉獸不能沒有肉 極上12安士炭燒安格斯牛仔骨($127)
兩大條牛仔骨 煎得香而不油膩 唔會太肥

好似有蘋果 西瓜 菠蘿 等水果
旁邊仲有西瓜爆炸糖比你一啖砂糖一啖酒 係口腔爆開的感覺

另外朋友唔飲酒就叫左勁日本風的#一期一會 ($78)

係#UjiMatcha 加 #Soyabean 🍶
飲落真係抹茶豆奶 無乜驚喜 但個Presentation就好靚啦
最後係呢個影相必叫的The Love of Eiffel ($207)

乾冰效果令整個浪漫甜品更夢幻🗼🇫🇷
有#Macaron #Eclair #Puff #朱古力 #Cheesecake #Mousse

排滿兩層 選擇多顏色鮮豔又夠吸睛 味道仲要幾好喎
明明食生日蛋糕已經猛話飽 但都係KO晒成個塔🙈😂
整體黎講 由冷盤到熱盤到甜品到飲品都係Above Average
性價比夠高又抵食 環境又坐得舒舒服😛
2018-08-29