2018-03-03 512 瀏覽
由於呢間鋪頭係我公司附近,如果嗰排想食清啲,都會選擇食碗魚蛋粉做午餐就算啦。雖然佢鋪頭細細,睇落似一間普通嘅住家形式粉麵鋪頭,但係佢喺粉嶺都有間分店架。平時食嗰啲雲吞麵最多都可能俾四粒雲吞你,而且面底又少。我今次叫左雙拼,紫菜加雲吞河粉,雲吞有五粒,仲要叫'扣抵'(少麵底)都食唔哂😭😭 雲吞係自家包嘅,又大粒又夠味,入面每一粒都好足料,仲要唔止一隻蝦添。不過每一碗麵都無菜跟嘅,只有小小炸蒜粒同葱,所以我自己就嗌多咗一碟腐乳生菜啦。同出邊嗰啲唔同嘅地方係,啲菜係唔用油灼嘅,所以食落都係好清,要一讚嘅係佢地嘅腐乳好好味呀!! 順帶一提,作為一個香港人食魚蛋粉梗係要加辣椒油啦,(雖然我係唔識辣椒油嘅hahahah),但係我有同事鍾意食到係佢哋嗰度買咗一樽辣椒油返屋企每日食,如果鍾意食辣椒油嘅你地都可以考慮下😂

2018-02-09
  • 腐乳生菜