餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2019-10-27 768 瀏覽
早兩晚同女友係apm食飯,佢話呢間評價好似唔錯,雖然我心裡有數,係得商場入面嘅居酒屋十之八九都係伏,但女友的話永遠是對的,咪試下店舖招牌關西燒,失望嘅開始。醬料同食物無交集,外皮又太淋,食食下以為食緊蚵仔煎我地點左元貝同小魷魚,元貝可以,但小魷魚略嫌過硬,而且味道欠奉。店員推介,牛油煮嘅湯幾香,蜆肉都算新鮮,配搭幾好。全晚最佳。鐵板燒龍蝦+鮑魚,燒得唔夠火候,肉質係幾好,但就無鐵板燒嘅感覺,似普通煎但唔夠香。鐵板燒牛肉粒,垃圾首先,又係燒得唔夠火候,做唔到鐵板燒外脆內軟嘅感覺。第二,牛肉粒起渣,明顯係選材較次。失望!炒飯,理應無咩好講,但實在毫無層次,亦毫無誠意,好悶。無調味,無質感,需知道炒飯看似容易,但其實可以有千萬種可能。當然,hea整都係一個選擇。總的來說,埋單$711係完全唔值由食物質素,到烹調技巧,都完全唔值呢個價錢。可以的話,搵第二間,唔該

關西燒

道湖淺蜊