2009-08-04 3 瀏覽
到了赤柱,先和女友去聖士提反灣浪漫一番。直到天差不多黑齊,原來已經晚上七點幾,我和女友都覺得肚餓,於是行去赤柱海傍一帶“搵食”after research 我prefer這裡"seafront "- Soup of today 是蘑菇湯,很足料,很濃蘑菇味,絕對不是“交行貨”,很好飲!- 鴨胸沙律:鴨胸很鮮嫩,肉質很滑而且不韌,蔬菜很鮮嫩、很甜,而且dressing很開胃,平時不吃沙律的我也吃了幾口!Main Course- Fish n chips: 見對面檯d鬼很像很enjoy那塊大魚所以order,條魚係cod!好鮮!沒有雪味,正!配tata sauce就真的一流!薯條也很好,甜甜的頗野味!熱氣都照食- 羊扒,有3舊,都係7成熟,但幾林幾好食,不過每一舊都係細細舊,切6下已經食曬d羊扒..又係有d薯蓉同菇做配菜。同埋我地每人叫左杯細ge啤酒Stella........今餐晚飯,我和女友都很滿意,我倆決定日後有機會一定會再來,如果水準不變的話,會選這間餐廳為心水餐廳!

Main Course

同埋我地每人叫左杯細ge啤酒Stella........

2009-07-11
  • Fish n chips