2021-11-07
1938 瀏覽
假日喺赤柱行到攰攰地想搵間餐廳食,又唔想食咁貴,就俾我哋見到呢間喺赤柱廣場地下對住海旁嘅漢堡包店。呢間店淨係做burger加少少小食同埋好多飲品,雖然係獨沽一味,但係咁先做得夠精!📍手撕豬肉漢堡價錢 8/10味道 8/10喺一間平均百幾蚊一個包來講,呢個$89算幾抵,佢嘅食物質素係對得住$89嘅。慢煮豬肉保留咗佢原有嘅肉汁,再加上首詩豬肉,令到咬嘅時候唔會攝牙罅,配合香辣燒烤醬嘅酸酸甜甜同埋菜絲沙律,令到成件事唔會太漏。📍早餐漢堡價錢 8/10味道 9/10當日我哋喺假日下午六點前入座,所以可以食到weekend brunch。呢個breakfast burger同Menu上嘅cheeseburger 同 bacon cheeseburger好接近,但佢抵好多,仲多幾款餸,價錢只係嗰兩個漢堡除二!職員有問我哋塊新鮮牛肉餅要幾成熟,我哋揀咗七成熟,咬落去嘅時候仲好Juicy,加上蛋黃流流哋,雖然食嘅時候係有啲狼狽,但係值得嘅。唯一美中不足嘅地方就係燒烤醬搞到塊包皮好濕,影響咗口感。💌總結有咁靚嘅景配上美食,但竟然唔使收加一,值得一推。
📍手撕豬肉漢堡
價錢 8/10
味道 8/10
📍早餐漢堡
價錢 8/10
味道 9/10
💌總結
有咁靚嘅景配上美食,但竟然唔使收加一,值得一推。