2022-10-01
尖沙咀厚福街有好多美食, 但可能未必知厚福街地鋪有一間日本美食除咗主食.,我喜歡餐廳裏面有不同嘅小食仲有刺身丼: 有好多選擇最喜歡有唔同嘅特色飲品, 令食飯嘅時候加添咗氣氛餐廳夠闊落,夠光猛,夠企理我哋就坐咗高枱, 但係高度令人坐得好舒服, 同朋友傾計好舒暢每個丼飯都可以+22元有面豉湯和飲品, 個湯好熱, 我同朋友傾咗好耐偈,之後先飲個湯.,都仲係燙口。☺️香煎頂級牛肉配海膽丼牛肉入口即溶, 而且香口味極濃, 燒汁淋喺牛肉飯上,日本飯軟熟, 青瓜夠爽脆青甜, 海膽絕對係個飯嘅靈魂🤣 海膽大大塊, 入口有勁濃嘅海膽味, 顏色呈橙黃色有光澤,又 creamy☺️角切魚生丼: 有三文魚,吞拿魚, 油甘魚 ,蟹子, 牛油果, 份量大份, 再加隻生蛋黃喺上面, 每一啖飯都夠滑。 魚生又夠鮮甜。☺️鹽燒三文魚頭三文魚頭夠香, 而且三文魚肉外脆內軟, 每一個部分都有燒香嘅味道☺️吉列炸物料理炸芝士年糕, 芝士做到軟軟的也有拉絲的感覺吉列蠔:蠔味重,咬落去蠔汁出哂來,炸粉不厚吉列蝦:蝦十分之有咬口,彈牙☺️加$22又有飲品,性價比高左: 朱古力曲奇沙冰: 朱古力味够濃,cream 够企身,重點够凍够透心涼右:
除咗主食.,我喜歡餐廳裏面有不同嘅小食仲有刺身
丼: 有好多選擇
最喜歡有唔同嘅特色飲品, 令食飯嘅時候加添咗氣氛
餐廳夠闊落,夠光猛,夠企理
☺️香煎頂級牛肉配海膽丼
☺️鹽燒三文魚頭
☺️吉列炸物料理
炸芝士年糕, 芝士做到軟軟的也有拉絲的感覺
吉列蠔:蠔味重,咬落去蠔汁出哂來,炸粉不厚
吉列蝦:蝦十分之有咬口,彈牙
☺️加$22又有飲品,性價比高
右: 青瓜青蘋果沙冰
帶有點酸因為青蘋果,但係都係甜嘅😋 飲完之後酸酸甜甜更加食慾大開♥️
好鍾意沙冰上嘅土著, 好有特色
♥️厚褔街日本丼之首選,丼,小食,炸物,特飲集於一身