2018-04-13 6851 瀏覽
駿業街日昇中心,算係觀塘工業區出名既食店集中地,中午食飯時間經過一定會見到2條人龍,唔知有餐廳真係以為開左城市電腦售票,其實香港打工仔係唔係有咁長Lunch Hour 排隊架2間係正入口既就不需介紹啦,反而要推介一下行入少少既LM Cafe。行入只係一兩個舖位,大大個招牌,中心入口已經見到以一間Cafe黎講,LM Cafe食物選擇同質素比一般既好一班又唔似D工業區餐廳咁,D枱枱櫈櫈有咁逼整咁逼,務求Peak Hour盡賺裝修都別出心裁,D燈好靚《焗咖哩豬扒飯》其實本身想叫豬頸肉,不過賣晒,豬扒都照殺啦咖哩飯表面一大片芝士,焗飯就應該是這樣子,咖哩香味撲鼻,食慾大增豬扒唔算太厚,不過好鬆軟,沾滿杰杰既咖哩汁同芝士,岩晒我口味《芝士焗西蘭花》雖然係一個幾普通既菜色,不過好多Cafe都會出現一個問題,就係汁太稀,汁根本掛唔到係菜身,不如我叫白烚啦不過今次就無出現呢個問題,每棵西蘭花都比芝士包住,30蚊唔洗有咁大碟菜去Cafe飲品都係重要一環,我叫左一杯Green Tea Latte,奶味比綠茶味濃卻唔會完掩蓋晒綠茶既香味,入口順滑行多幾步同樣享受到高質食物,個人就認為總比排長龍好

行入只係一兩個舖位,大大個招牌,中心入口已經見到

裝修都別出心裁,D燈好靚

《焗咖哩豬扒飯》
其實本身想叫豬頸肉,不過賣晒,豬扒都照殺啦

《芝士焗西蘭花》

行多幾步同樣享受到高質食物,個人就認為總比排長龍好