2022-07-24 19 瀏覽
Chor Bazare Indian Cuisine地址: 大坑新村街14號地下係銅鑼灣運動完, 出完一身汗成個人好累要食野補充返, 係球場行去大坑比行返出天后近,去左朋友介紹架餐廳食DINNER。運動是為了食更多美食, 今餐當然要食豐富D多D份量啦, 出完汗身體要補助返鹹份架,所以有高血壓架我乘機會食重味D架菜式。飲湯補下水份先,酸辣蔬菜湯飲落去是鹹酸味,幾開胃架,又食到蔬菜SAMOSA是炸印度DUMPLING角仔, 三角型大大件, 入面是咖哩薯仔, 成大件都是澱粉質,夠曬飽肚實在。butter chicken served with rice 我好鐘意個汁, 由大量牛油同蕃茄煮成, 確實是好肥但極之滑同美味, 我本身唔太喜歡偏乾身架印度米, 如果可以跟配NANN就好啦。個butter chicken好食, 雞肉又嫩, 我伴SAMOSA食用來點汁基本上食到一滴咖哩汁都無剩。最後飲返杯Mango lassi , 爽呀!印度菜幾好食, 上面幾樣野食左$150左右
Chor Bazare Indian Cuisine
地址: 大坑新村街14號地下

最後飲返杯Mango lassi , 爽呀!

印度菜幾好食, 上面幾樣野食左$150左右