2019-09-10
平時嚟1881都係睇燈飾 第一次嚟呢度食飯 原來呢個好似一間精品店嘅地方入面有一間梵高主題餐廳 嘩一坐低 連d杯杯碟碟都好靚 咩都要影一餐先 呢度有個4 course set dinner 今次每款main都叫左 叫野食之後會上餐包 有3款 食哂d包都飽左3成🤣先嚟上沙律 柚子爆爆珠酸酸地好得意 好好味 食到底仲有油甘魚刺身 刺身好新鮮 第一次食油甘魚配沙律跟著龍蝦湯配意大利雲吞 個湯係嚟到先喺面前到出嚟 龍蝦湯個味都好濃 仲有意大利雲吞入面仲有龍蝦肉 攞啲包點落啲湯嚟食最好味 跟住main嗰度有一個鱸魚另外一個係西班牙豬肉 鱸魚上面嗰塊黑色嘅脆脆點落啲魚湯到食 好似食緊炸魚皮咁 舊魚食落好滑煎得好香 另外個main擺得好靚 西班牙豬肉個汁好好味 嗰個係葡萄酒汁 切開咗啲肉汁滲哂出嚟 豬肉面亦煎脆左 跟著係我最鍾意嘅一道菜 士多啤梨sorbet 佢個sorbet好甜 個汁好酸 兩個配搭一齊食好好味 側邊仲有啲好似珍珠嘅嘢 有咬口最尾仲有coffee or tea 佢個Menu都有好多款選擇 我揀咗佢嘅signature 藍莓之吻 一上枱話個茶壺好靚呀係粉紅色架 港女當然要不停咁影相打卡
最尾仲有coffee or tea 佢個Menu都有好多款選擇 我揀咗佢嘅signature 藍莓之吻 一上枱話個茶壺好靚呀係粉紅色架 港女當然要不停咁影相打卡啦 另外仲有一杯焦糖咖啡 甜甜地唔會太濃
成晚啲職員都執枱好快仲有不停咁換餐具加水 服務亦都非常之好 雖然係星期一嘅夜晚不過都起碼坐左一半以上嘅客 走嘅時候再喺出面睇咗一陣佢啲梵高產品 好靚好想買 不過真心貴買唔起了 🤭