2023-09-14 32 瀏覽
🍴「漫花燈火OMG 」《白酒忌廉煮青口配牛油多士》💰$138忌廉汁味道濃厚,酒味唔重,配搭青口味道唔錯,青口仲會配埋幾塊牛油多士,點埋個汁就唔會浪費《日本帶子黑松露忌廉意粉》💰$188黑松露味道唔會搶咗成碟意粉嘅味道,帶子煎得唔錯,熟度剛剛好,意大利粉嘅質感都唔錯,唔會太淋《黑魚籽麵包蟹意大利飯》💰$228打卡一流,用蟹蓋盛載住意大利飯,底部有一啲石春作為裝飾,但𢳂嘅時候有啲唔方便,要就住就住怕啲飯跌落去石春上面😂 最好嘅方法都係成個飯連埋蟹蓋移去另一隻新碟上面,而味道唔錯,每一啖都有蟹膏味道《三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意粉》💰$208海膽汁份量多,已作為意粉嘅湯底一樣,鍾意汁多嘅朋友一定喜歡《阿爾卑斯雪山小屋》💰$148蛋糕是每日限定,賣相唔錯,味道係伯爵茶,外面有滑滑嘅cream加埋西瓜汁配搭,食落去唔怕膩^整體來講價錢都比較偏高,份量再多啲就更加好,不過餐廳非常適合慶祝紀念日/生日/特別日子,而且打卡一流,店員嘅服務都非常之好^對我嚟講去一次,打過卡就夠喇😂👽星人指數👽👅味道:7/10🛸環境:10/10💫CP值:低🚀回頭Encore:❎📍 漫花燈火OMG (土瓜灣)土瓜灣九龍城道6

🍴「漫花燈火OMG 」

《白酒忌廉煮青口配牛油多士》💰$138

《日本帶子黑松露忌廉意粉》💰$188

《黑魚籽麵包蟹意大利飯》💰$228

《三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意粉》💰$208
海膽汁份量多,已作為意粉嘅湯底一樣,鍾意汁多嘅朋友一定喜歡

《阿爾卑斯雪山小屋》💰$148
蛋糕是每日限定,賣相唔錯,味道係伯爵茶
,外面有滑滑嘅cream加埋西瓜汁配搭,食落去唔怕膩

^對我嚟講去一次,打過卡就夠喇😂

👽星人指數👽
👅味道:7/10
🛸環境:10/10
💫CP值:低
🚀回頭Encore:❎

📍 漫花燈火OMG (土瓜灣)
土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE 2樓201號舖