2018-08-22
今日放假出旺角行街, 本身仲煩緊食乜好就見到呢間101, 平時10點收工出到黎佢地都收檔, 今次係個好機會, 就衝上去laaa個場幾大, 9點幾都有7成客. 有2本成本字典咁厚既menu, 一本係套餐, 另一本係散叫. 見到好多人都叫左火鍋, 所以自己都唔執書整番個試下+$4 轉肉燥飯豬頸肉火鍋+小食手拍青瓜肉燥甜甜的, 配飯幾好味. 手拍青瓜拍得幾好, 夠爽, 微酸辣, 食左辣野用黎解辣一流個豬頸鍋份量好大, 男朋友同我share 都食到好飽大食既人就岩晒. 都只係$89 連飲品.叫左杯熱珍珠Latte, 上到檯竟然係杯珍珠咖啡又熱又苦又解唔到辣, 下次叫呢d 飲品真係要小心d. 不過珍珠ok 夠彈有咬口. 同埋好彩男朋友叫左杯凍飲. 轉另一面見到塊薄荷葉黑左另外叫左份麻辣雞涼拌麵,普普通通,冇咩配料,不過不失。小食叫左手撕雞,失望,冇雞味冇口感重要係刀切,可能係生意太好做唔切手撕啦。不過最好改左個menu 唔好呃人.整體黎講係抵食但食完番屋企個口都好乾...飲兩支水都搞唔掂. 味精太多...員工冇咩笑容, 睇落好似黑面咁.
豬頸肉火鍋+小食手拍青瓜
另外叫左份麻辣雞涼拌麵,普普通通,冇咩配料,不過不失。
整體黎講係抵食
員工冇咩笑容, 睇落好似黑面咁.