2013-04-26 36 瀏覽
星期五無訂位想去O係尖沙咀搵間好D 或者比較受歡迎既餐廳食飯都幾難有位,突然醒起Assaggio,之前灣仔果間已經好想試架啦,碰巧無訂位下的星期五就去Mira mall撞撞運氣。晚上七點去到餐廳, 果然人唔多,五成滿左右啦,我地一行三人被安排坐上餐廳中間高檯高椅十人長檯位置,始終坐BAR檯唔係咁舒服,於是就問店員可唔可以坐其他位,如卡位啦.......點知店員小姐禮貌地說都訂滿了,算啦 反正食一餐飯啫!雖然尖沙咀店無VIEW,但裝修佈置很不錯,餐廳走年輕路線,乾淨舒服,燈光暗暗的, 少了一般意大利餐廳的拘束; 服務方面,全部年輕侍應,收碟加水都快手,值得一贊! 食物方面,Salad, 用上特別的source 味道酸酸的,開胃之選; Pizza, 芝士味十足比pizza huts的多五倍芝士,份量都唔少共6件,另外pizza上有香葉配埋pizza一齊食, 熱愛芝士的一定不能錯過; 闊條麵 及 main course 豬仔扖, size 細得驚人,闊條麵味道ok, 不是特別出色; 最後主菜--- 豬仔扖, 收費好似是$180,但size同女仔手掌差唔多大, 厚度太約只有2CM,一上檯個s
服務方面,全部年輕侍應,收碟加水都快手,值得一贊!
食物方面,Salad, 用上特別的source 味道酸酸的,開胃之選; Pizza, 芝士味十足比pizza huts的多五倍芝士,份量都唔少共6件,另外pizza上有香葉配埋pizza一齊食, 熱愛芝士的一定不能錯過; 闊條麵 及 main course 豬仔扖, size 細得驚人,闊條麵味道ok, 不是特別出色; 最後主菜--- 豬仔扖, 收費好似是$180,但size同女仔手掌差唔多大, 厚度太約只有2CM,一上檯個size真係令我地好驚訝,味道仲要奇差, 豬扖好"鞋"身,應該overcooked,最終我地放棄左三分一塊豬扖。
價錢算中上,主菜,飯,麵同pizza 價錢太約$180-$285 左右。
餐廳座位唔算多太約可容納40-50人, 所以就算坐滿人, 都唔會好嘈, 檯與檯都有一段距離,同朋友傾計或情侶拍拖食飯一流。
題外話/補充資料: 另外一提,上菜速度真係好慢,唔知佢地standard係咪要一碟食完先上一碟,食左兩個鐘,最後個main course係我地坐左個半鐘黎,呢方面真係要改善下。
2013-04-12
  • Pizza (Must eat)