2019-10-20 31 瀏覽
🐷🐷🐷🐷▪️冰島藍椰子碗 ($50)論賣相嚟講,呢個椰子碗係最吸引女生眼球嘅。藍色嘅冰底係淡淡嘅菠蘿味同椰子味,食得出無點加到糖。雖然嗰日咁岩冇晒香蕉,但上層嘅topping水果有火龍果同菠蘿都好足夠!完全唔heavy,行清新路線揀依個就啱曬🧘🏻‍♀️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️黃金海岸椰子碗 ($50)呢個碗嘅甜度比較高,啱晒我呢啲愛糖之人🙈 菠蘿同芒果香甜之餘,冰底既椰奶味亦較重,我個人來講就鐘意依碗多啲🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️鮮榨椰奶配紅豆仙草 ($32)貨真價實一飲落去就知冇偷工減料,叫少冰真係少冰,紅豆仙草分量十足,個人認為少甜已經好足夠,啱啱好唔會遮住椰奶嘅香味。〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️▪️椰香雪絨白桃烏龍 ($29)第一次飲椰香奶蓋,用鼻聞已經聞到椰香,再口嚐就會發覺比平時嘅芝士奶茶無咁甜,反而係清新,飲得多都唔會覺得濟!白桃烏龍一樣比較清新,又一滿分之作!〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️🔸Overall ($161)📍椰子日記 (油麻地)油麻地彌敦道518-520號彌敦行地下B號舖
🐷🐷🐷🐷
▪️冰島藍椰子碗 ($50)

▪️黃金海岸椰子碗 ($50)

▪️鮮榨椰奶配紅豆仙草 ($32)

▪️椰香雪絨白桃烏龍 ($29)

🔸Overall ($161)
📍椰子日記 (油麻地)
油麻地彌敦道518-520號彌敦行地下B號舖