2020-10-17 18 瀏覽
#pb食在中環 #pb支持黃店💛 走進復古咖啡店☕怕大家睇屯門美食睇到 所以今日轉一轉地方啦🤪 今次要介紹呢間位於中環嘅復古咖啡店☕ 呢間店既係咖啡店 又係古董售賣店😍 店內播住黑膠唱片 別有一番風味🤩 另外當然唔少得Fire King杯嘅打卡牆🌈 成個環境都有別於平時嘅打卡coffee shop❤️.食物以Pastry為主 有Toast, Bagel, Sandwich, All-day breakfast等等😋 同埋佢有好多牛油果食物 中意食牛油果嘅人要黎試下🥑🔹All-day Breakfast🥑當日冇哂煙肉 但係店員好好人幫我轉左Parma Ham😋 除左Parma ham All-day breakfast入面仲有兩塊toast, salad, 蘑菇炒蛋同牛油果 都幾豐富😍 Salad用左黑醋做sauce 雖然好酸 但係好開胃🤭 蘑菇炒蛋好足料 好多菇菇 同埋個蛋炒得幾滑😋 當然唔少得牛油果 有半個咁多🤩🔹Oatmeal Walnut Muffin🍞呢個muffin好鬆軟 一路食一路散哂😝 入面有d 合桃 食落好香好有咬口😋 🔹Blueberry Cheesecake🍰Chee
#pb食在中環 #pb支持黃店💛
走進復古咖啡店☕

🔹All-day Breakfast🥑

🔹Oatmeal Walnut Muffin🍞
🔹Blueberry Cheesecake🍰
Cheesecake口感好實 所以食落好飽😝 不過都幾滑 藍莓味唔算好重😋 食到最後有少少漏🙈
🔹Flat White & Rose Latte ☕
咖啡佢用左nutty豆 飲落咖啡味好重👍🏻 Rose Latte飲落有玫瑰花香🌹 不過略嫌甜咗少少😐

入到去覺得好似去左另一個世界 可以感受一下復古懷舊風情 好值得去💕 而且食物、咖啡質素都唔差😍

Artisan Cafe
中環雲咸街30-32號雲咸大廈地下3號舖