2017-12-14 142 瀏覽
朋友約食飯,本嚟諗住唔去這間食,因為評價關係,心想會否坐車嫁。不過去完後,又感覺不是太差喎,環境感覺浪漫英式,舒服,服務態度都很好。我去到心想,點解同上網睇,差咁遠😀😀😀我們兩個人,點選了幾樣本店精選,香菇黑松露比薩,黑松露香菇扁意,每日餐湯,海陸小食拼盤,芝士忌廉焗雜菜,咖啡凍抹茶首先餐湯先,個湯味道有待改善,而且多士唔夠脆,飲完個湯有點擔心😓😓😓到焗雜菜,睇到好靚仔,而且多芝士,還有薯容底,雜菜份量充足,還有好多菇菇,食落即時改觀感覺不是太差跟住到拼盤和凍飲,拼盤份量好大份,不過雞翼就過熟,所以硬了點,薯角超正,香腸和炸尤魚圈都很好食,還有個醬油,不是太過濃烈,酸酸地配上炸物一流,抹茶凍飲甜了一點點,而且少了點咖啡味,但基本上本人感覺都好好飲,賣相靚靚,而且底層還有點點粒粒配合最後就是香菇黑松露pizza 和扁粉,賣相超吸引,pizza 很多芝士,黑松露,香菇,份量十足,相比很多pizza好味很多。而那個扁粉,一樣充足配料,搞到我差不多全碟食晒😂😂😂重點食物完全熱度十足,服務員態度一流,雖然還有一兩樣不足,有待改善,食物上菜速度我還嚴快左點,可能天氣凍的關係,所以會比較快凍,我食完

重點食物完全熱度十足,服務員態度一流,雖然還有一兩樣不足,有待改善,食物上菜速度我還嚴快左點,可能天氣凍的關係,所以會比較快凍,我食完還心想,點解同我睇的評語差異咁多😅😅😅,而且我附近亦有兩枱客,一個食2人set , 另一枱散叫,兩枱都對食物質素很滿意,所以好彩我沒有相信那些劣評,否則錯過了一餐豐富好食的餐廳,下次去一定會試set , 而且會約多點朋友一起去食,可以試多點款式,因見到隔離枱叫那個西冷同肋骨,睇到我流晒口水,搞到我有點後悔無食😀😀😀

PS: 還有一提就是,食素者都很多選擇,所以很適合朋友聚會落腳點,而且附近都沒太多這類特式餐廳了,重點唔會個人感覺麻木去寫,我寫大多是隔離枱感受😀😀😀
  • 黑松露香菇比薩
  • 黑松露香菇扁意粉