餐廳: 三德素食館 (僑冠大廈)
資訊:

2015-01-29 3046 瀏覽
又去三德食齋菜,今次要食不同菜色,但仍然是要燉湯,因為又有茶樹菇燉湯,好香又潤,北角店原盅湯湯料係特別多嫁,杞子、紅棗、竹笙、茶樹菇、冬菇、黃洱、素肉、好香甜,一定要飲燉湯^^今日食錦鹵炸雲吞,超多料的甜酸汁,一大碗有酸齋、麵筋、辣椒、番茄、冬菇、菠蘿、木耳,嘩好豐富又好味,炸雲呑加上甜酸汁實在絕配,正呀!XO醬炒菜遠什菌,上枱看似普通清炒,但食落都算辣,始終XO醬係辣辣地又好惹味👍👍👍今天糖水都唔同咗,番薯雪耳糖水,乾燥天氣最好潤一潤啊 😊😊😊(整天也食齋,好好好,有時不一定初一十五才食,平日有時食下都覺得自己健康咗 )
2015-01-29