2019-01-06
今次放題真係超乎意料,同一般放題唔同,唔止有新鮮嘅刺身、壽司、日式燒物、串燒、鍋物等等……仲有唔少泰式料理同埋好似打邊爐咁嘅花膠鍋,下面嘅圖都係我好推介可以試吓嘅食物,去片!第一位:鹹蛋黃魚皮估唔到係呢樣呢?前排吹起鹹蛋黃風氣,我都試咗一下呢度嘅鹹蛋黃魚皮,真係好夠味!每一塊魚皮都沾上鹹蛋黃,我即刻encore左兩碟添啊!第二位:新鮮刺身食放題當然唔少得新鮮刺身啦!我一坐低,冇幾耐佢哋已經送上新鮮嘅刺身盤,每樣刺身都有,唔夠仲可以再叫一啲心水嘅刺身,服務周到!第三位:三文魚頭每次都食三文魚刺身,今次食埋佢個頭!燒得啱啱好,d油份逼晒出嚟,啲肉又滑又嫩,可以試吓!其他美食:飛天通菜~頭先講今次唔只有日式美食,仲有放題少見嘅泰式美食,仲要係蔬菜添啊,個通菜炒得相當惹味,補充放題好少食嘅纖維,食完就保證暢通無阻啦養顏花膠鍋~呢個鍋好似打邊爐咁,食家仲可以買一啲火鍋配料,例如肥牛、丸類等等不過我哋太飽了,就冇叫配料,大家有胃可以叫黎試下!最後擺返我的最愛:親子手卷~三文魚加三文魚子嘅配搭係我見過所有手卷之中最愛嘅配搭,呢度三文魚子新鮮冇腥味,配合三文魚,一軟一脆,相當之好味,我連叫咗五個手卷嚟
第一位:鹹蛋黃魚皮
第二位:新鮮刺身
第三位:三文魚頭
仲有唔同飲品好揀,今次食得超滿足!