2020-06-30
閒日4點幾,2位,唔洗排隊。餐廳雖然寫係觀塘區,但一d都唔近觀塘,要由牛頭角站行過去大概十分鐘,確實有一段距離。 2點半後入座lunch menu 85折,我地去到得返南蠻雞牛油果丼,試唔到其餘兩款。南蠻雞牛油果丼|$108(午市套餐包一杯$24飲品)個炸雞!不得了!可能我無乜expectation,咬左一啖,即刻同我隔離個人講:「係好味過我預期3倍!」雞係新鮮炸起,外層好脆,內裡juicy,就算醬汁唔多,個飯食落唔會好乾。牛油果creamy,加埋一齊好好食。吉列豬扒三文治|$68 (下午茶餐包一杯$32飲品)豬扒都係新鮮炸,不過呢個三文治味道就好straight forward,無太大驚喜,但都感受到誠意,麵包烘得外脆內軟,同有牛油香。就咁食唔沾醬都幾好味。Lemonade|$24手搖蜜桃茶|$32兩杯飲品分別跟午市同下午茶餐,都唔使加錢。但…因為兩個餐送既飲品唔同價錢,店員調亂左入單,結果加左我地錢(好彩有對單😂),不過相信係無心之失。如果order唔同menu,唔同價錢飲品就要留意返。餐牌每個星期都會更新,下次黎又可以試到唔同既美食。
南蠻雞牛油果丼|$108
(午市套餐包一杯$24飲品)
吉列豬扒三文治|$68
(下午茶餐包一杯$32飲品)
Lemonade|$24
手搖蜜桃茶|$32
兩杯飲品分別跟午市同下午茶餐,都唔使加錢。
但…
餐牌每個星期都會更新,下次黎又可以試到唔同既美食。