位於灣仔長期超多人排隊既台式餐廳 平日lunchtime排咗45分鐘先有位 用餐時間1個鐘🥺 餐廳環境裝修好新穎同時帶有台灣特色 一樓外賣二樓堂食🍜埔里花雕牛肉麵 半筋半肉 ($76) [😋7.35/10]𝗣𝘂𝗹𝗶 𝗛𝘂𝗶 𝗗𝗶𝗮𝗼 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝘀𝗼𝘂𝗽 𝘄/ 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗲𝗻𝗱𝗼𝗻 & 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗶𝗯: 手工寬麵🥢: 餐 油條+酸菜+是日小菜 木耳🍱: 飲 無糖復刻紅茶🍵牛肉係牛肋條 偏瘦 有三舊 煮得好入味 唔係好淋但完全唔會韌 再加上兩舊牛筋 牛筋就炆到非常淋 個人覺得有咬口會好食啲😌 麵方面 夠硬身 不過唔係好煙韌 同埋會有一堆麵條痴埋一齊😐 湯底唔會油膩 但牛肉味可以再強啲 雖然話係花雕 但係酒味唔夠濃😢🍝酒香椒麻牛肉絲伴麵 ($54) [😋7.5/10]𝗖𝗵𝗶𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝗹𝗶𝗰𝗲𝘀 𝗗𝗿𝘆 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲: 手工寬麵🥢: 餐 韭菜+芽菜+溏心蛋+是日小菜 木耳🍱: 飲 無糖復刻紅茶🍵牛肉絲份量好足夠 好香麻辣味 仲越食越麻辣! 麵條硬身掛汁 撈埋個寬麵好惹味😆 溏心蛋煮得啱啱好! 不過酒味都係唔夠濃😢味道不過不失唔算驚

: 手工寬麵🥢

: 手工寬麵🥢
: 餐 韭菜+芽菜+溏心蛋+是日小菜 木耳🍱
: 飲 無糖復刻紅茶🍵
酒香椒麻牛肉絲伴麵

味道不過不失唔算驚艷 質素唔錯 環境裝修令人感覺好舒服 不過要排咁耐既話就唔係好值得🤥 想食既話記住唔會lunch peak hour去 排到頸都長埋🦒

—————————————————————
😋 味道評分: 7.4/10