2023-02-23
相信大家對倆口小吃呢個名都唔陌生元朗一間好出名 成日排晒長龍嘅台式小店終於都喺中環插旗啦😆Bookmark咗好耐但一直冇時間去元朗排咁耐隊而家喺中環可以唔使排長龍等🤪位於怡和大廈地庫嘅foodcourt呢度嘅燈系用黃光嘅 偏暗 所以影出嚟啲相唔系好清 請見諒🙇🏿♀️不過喺入面食嘢比人一種好舒服嘅感覺 都幾chill😚小妹同母親大大嗌咗兩款刈包 其中一個upgrade做set就配埋飲品同蕃薯條🙌🏿-♥︎ 酥炸什菇刈包 $53攞餐嘅時候小妹真系比佢嚇親😳炸菇嘅澎湃程度大家睇圖都知好足料😍上面仲鋪滿芝麻 海苔同榛子碎人手搓嘅刈包果然特別唔同😝口感鬆軟亦夠濕潤甜甜地咁冇得頂🤩什菇炸漿厚薄適中 有少少似天婦羅炸嘅火喉控制得好好 所以完全唔覺油膩😋另外仲淋咗海苔醬 份量啱啱好同個刈包好match 食落就更加惹味🤤呢個包絕對值滿分💯味道: 10/10🥳性價比: 9/10-㋡ 香煎蝦餅刈包 $65刈包同樣出色 梗系啦用同款架嘛😂蝦餅系煎唔系炸嘅食落爽口彈牙😳同埋系真材實料食到鮮甜嘅蝦味😚而唔系溝咗好多魚膠粉落去連小妹本身唔好蝦都覺得佢唔錯上面淋咗魚旦醬 有啲辣🤏🏿同個蝦餅都幾夾不過小妹就覺得炸菇嗰款更出
元朗一間好出名 成日排晒長龍嘅台式小店
連小妹本身唔好蝦都覺得佢唔錯
上面淋咗魚旦醬 有啲辣🤏🏿
同個蝦餅都幾夾
不過小妹就覺得炸菇嗰款更出色😍
味道: 8.5/10(母親大大比10/10😂)
性價比: 9/10
不過中環分店會貴過元朗總店
同埋款式都有少少唔同
小妹遲啲都要去元朗會一會佢😍
回頭率: 10/10😜
想點更多小妹嘅food diary 歡迎follow IG😛🙌🏿
👉🏿 @snoopy._.eating