見到另一半偷偷睇youtube人哋介紹千層撻👀~然後見到佢望住Hashtag b好似好心動咁💗~呢日趁收工無乜嘢做,過嚟尖沙咀買啲撻同麵包俾佢試下🛍~呢度最大熱就係佢嘅拿破崙焦糖千層撻🧈,撻皮層次分明~拎到返屋企有諗過焗熱啲脆啲🔥,但點知無焗都好酥脆~加埋底層嘅焦糖甜度啱啱好🍮,令口味更昇華~我個人超鍾意伯爵茶🫖,而另一半又好鍾意菠蘿包🍍,所以揀咗伯爵菠蘿包~未食已經聞到濃濃嘅伯爵茶香氣😍,外層菠蘿皮脆卜卜,個包又好鬆軟😋~因為係第二朝早餐食,所以用焗爐焗咗一下,個皮更脆👍~呢款海鹽朱古力鬆餅真係驚喜🤩!鬆餅外層脆脆地,而入面超鬆軟,略帶濕潤,係我最喜歡嘅texture~鬆餅有好多朱古力粒🍫,都有少少海鹽粒🧂,甜中帶鹹嘅味道好特別~其實我本來都想買伯爵茶哥款bagel🥯~但唔想買兩款同味嘅,唯有下次再試~佢嘅bagel煙煙韌韌,有鹹香嘅煙肉同埋番茄🥓🍅,用嚟做早餐都好適合🍴~呢日收工去都唔少人👯‍♀️👯‍♀️~但係店員多而且手腳快,所以都唔算排咗好耐⏳️~我見到佢而家期間限定嘅愛爾蘭忌廉都好吸引👀,下次再嚟買埋佢~Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
見到另一半偷偷睇youtube人哋介紹千層撻👀~
然後見到佢望住Hashtag b好似好心動咁💗~
呢日趁收工無乜嘢做,過嚟尖沙咀買啲撻同麵包俾佢試下🛍~

呢度最大熱就係佢嘅拿破崙焦糖千層撻🧈,撻皮層次分明~
拎到返屋企有諗過焗熱啲脆啲🔥,但點知無焗都好酥脆~
加埋底層嘅焦糖甜度啱啱好🍮,令口味更昇華~
拿破崙焦糖千層撻

因為係第二朝早餐食,所以用焗爐焗咗一下,個皮更脆👍~
伯爵菠蘿包

呢款海鹽朱古力鬆餅真係驚喜🤩!
海鹽朱古力鬆餅

其實我本來都想買伯爵茶哥款bagel🥯~
但唔想買兩款同味嘅,唯有下次再試~
煙肉蕃茄貝果

呢日收工去都唔少人👯‍♀️👯‍♀️~

但係店員多而且手腳快,所以都唔算排咗好耐⏳️~

Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK

2024-12-01
15 分鐘 (堂食)
拿破崙焦糖千層撻
伯爵菠蘿包