2023-04-13
黎左呢間海港城新開既泰國餐廳 @ladynara.hk🌸Lady Nara 係 泰國超人氣餐廳 Nara Thai Cuisine 既姊妹店,除左經典必有既泰國美食之外,仲提供唔同既泰式西餐,甜品,下午茶。有🥦素食,🍔漢堡包,🥗全日早餐等等。👸🏻餐廳裝修好少女,以粉紅色為主,🌸有好多花既擺設做裝飾,仲特別有個corner位俾客人打卡! 傢俬都係以木同埋藤為主,好有泰國既感覺! 有部分座位係窗邊仲可以睇到維港夜景添🌃!🦐泰式生蝦 ($148)好大碟,有成12隻,生蝦好鮮甜彈牙,配蒜片和泰式青檸酸辣汁一齊食,酸酸地好開胃!🦀黃咖哩軟殼蟹 ($228)🫓印度薄餅 ($40)黃咖哩係甜甜地,好香椰香味;軟殼蟹炸得脆口,而且仲有2隻蟹添,份量唔少架!軟殼蟹撈埋黃咖哩汁,食落去好香口,好惹味,軟殼蟹好鬆化,無論就咁食定係用薄餅包住一齊食都一樣咁好食。薄餅一碟就有兩大塊,熱辣辣又酥脆,好香牛油味~唔包肉就咁點咖哩汁食都好好味,有時食咖哩都唔一定要配飯架~🥥泰式椰子雞湯 ($128)(可走辣)椰子雞湯有個🫕火爐熱住上,一直keep住個溫度而且會令個湯越來越濃稠。飲落去少少辣,好濃既椰子味, 辣得嚟有個
🦐泰式生蝦 ($148)
🦀黃咖哩軟殼蟹 ($228)
🫓印度薄餅 ($40)
黃咖哩係甜甜地,好香椰香味;
軟殼蟹炸得脆口,而且仲有2隻蟹添,份量唔少架!
🥥泰式椰子雞湯 ($128)(可走辣)
飲落去少少辣,好濃既椰子味, 辣得嚟有個甜味係到,令小編一啖又一啖係咁飲。
個煲入面除咗香料仲有好多雞肉同磨菇🍄,雞肉都幾嫩滑架!
整煲大概係有4碗仔既份量~兩個人飲一煲剛剛好!
💡Nara Thai Cuisine 同 Lady Nara 係連埋一齊架。兩邊都係木系裝潢,都係咁寬敞舒適。
💡每枱桌上都預備好小食-蝦片,每4人1份($15),蝦片都好脆,咸咸地帶甜,唔錯~
💡淨係睇個餐牌都睇咗勁耐,因為真係好多款式,價錢又唔算貴,下次要試埋佢既甜品同飲品!小編見到有泰國必食既🍌香蕉薄餅添呀!!😍😍😍
⭐️本人覺得值得翻桌呀😋😋😋😋