2021-03-09 1051 瀏覽
之前睇過杜生介紹呢間pizza店,覺得個老闆好搞笑好鍾意佢,啲pizza望落都好正,就諗住點都要黎支持下。老闆係義大利人,pizza有好多特色配搭,絕對係其他地方食唔到既味道!呢度既pizza 全部即叫即整,最出名既就係佢既藍芝士蘋果pizza。另外見到好多人食過T-Rex 同Jacomax 好似都好唔錯。餐廳既位置好方便,上環站一出去轉左行幾步就到😊餐廳環境氣氛都唔錯,嗌完野食之後店員仲好好問我地要唔要試下佢地既house wine,係餐廳自己調既,免費比我地試下。紅酒有少少果香味同埋肉桂既香味,飲落幾順口,嘢食未到之前飲下幾唔錯,食住pizza 飲都幾夾,味道唔會太濃郁。1️⃣藍芝士蘋果薄餅($168)黎呢度就係為左試呢個pizza🍕本身個人對藍芝士冇乜好感,因為之前係其他地方食過藍芝士既嘢食覺得唔好食,但係呢個藍芝士蘋果pizza,見佢勁多好評,好多人多話好好食,所以我就決定比多次機會自己試下啦!  個pizza一黎到,已經聞到藍芝士果種好有特色,臭臭地既味,我果時仲心諗,死la好似唔好食咁wor。點知一食落口,完全唔係果一回事!藍芝士既味道淡淡地,配合埋面頭一片片甜甜地既蘋果,絕對
1️⃣藍芝士蘋果薄餅($168)
黎呢度就係為左試呢個pizza🍕本身個人對藍芝士冇乜好感,因為之前係其他地方食過藍芝士既嘢食覺得唔好食,但係呢個藍芝士蘋果pizza,見佢勁多好評,好多人多話好好食,所以我就決定比多次機會自己試下啦!  個pizza一黎到,已經聞到藍芝士果種好有特色,臭臭地既味,我果時仲心諗,死la好似唔好食咁wor。點知一食落口,完全唔係果一回事!藍芝士既味道淡淡地,配合埋面頭一片片甜甜地既蘋果,絕對係一個bonus😋本身諗緊蘋果芝士pizza,又鹹又甜咁一定勁奇怪,但係真係食落既時候又覺得意外地夾wor!蘋果片烤過黎,微甜帶焦香,同埋藍芝士獨特既香味夾埋一齊食好特別🤩食落冇平時食pizza 咁油膩咁heavy既感覺,感覺幾清爽😙  而且呢度既pizza批底偏薄煙韌,唔會太粉感,個批邊都唔會太厚👍

2⃣️蕃茄芝士焗肉丸($60)
面頭既芝士極多,熱辣辣攞到出黎食好正,芝士半溶,加埋酸酸甜甜既蕃茄汁,一啖食落係滿滿既滿足感😍呢個一定要趁熱食!