2024-10-13
PLAYT 自助餐食過兩次,兩次都係食物款式多樣化、別致、美味😋,之前食過載譽歸來的 PLAYT 與位元堂主題自助晚餐,食自助餐時可以享用到一系列食療菜式😋😋😋🫶🏻我覺得呢個crossover非常有誠意!食療菜式有10款咁多,PLAYT主廚將三款位元堂人氣藥材「正珍珠末」、「蟲草粉」和「韓國六年根高麗蔘」巧妙地融入各項湯品、熱盤以至甜點,味道仲要相當不錯👍 .特別推介 蟲草花旗參燉雞湯 滋補養顏飲完嗰晚好好瞓蟲草牛肝菌蒸蛋 增強免疫力,牛肝菌令蒸蛋獨特香濃人參茶燻乳乳鴿 乳鴿上聞到淡淡嘅人參茶香🤤 滋補養生珍珠末心太軟食甜品都可明目安神😍 味道仲要很不錯蟲草紅桑莓餅乾雪糕上加上強肺的蟲草粉末😙愈食愈健康😆.除咗crossover菜式,自助晚餐食物多籮籮#任食生蠔🦪(職員冇停手密密開)、 #海鮮🦞、 #刺身(厚切三文魚、帶子等等😍)、壽司(好靚又好食)、沙律🥗、熱盤、西式串燒海鮮、牛扒、甜品區🤤🤤🤤、#無限♾️任取 #花菇鵝掌扣原隻鮑魚、 #香煎法國鴨肝、任飲花茶水果茶🍹🧋⋯⋯ 第一次食食極都仲有好多款食物想再encore😂以往好多間好快手想食甜品算數!
兩次都係食物款式多樣化、別致、美味😋,
特別推介
蟲草花旗參燉雞湯
滋補養顏飲完嗰晚好好瞓
蟲草牛肝菌蒸蛋
增強免疫力,牛肝菌令蒸蛋獨特香濃
人參茶燻乳乳鴿
乳鴿上聞到淡淡嘅人參茶香🤤 滋補養生
珍珠末心太軟
食甜品都可明目安神😍 味道仲要很不錯
蟲草紅桑莓餅乾
雪糕上加上強肺的蟲草粉末😙愈食愈健康😆
除咗crossover菜式,自助晚餐食物多籮籮