2022-06-25 283 瀏覽
Happy Friday night 撞正好朋友生日,隨機選了這間西班牙餐廳,OpenRice見到有set dinner ,可惜去到係無既,食客要注意哦⚠️因為之後一大段文字都是有彈無讚,唯有讚左先😂 場地佈置就無乜特別,但算寬敞,星期五晚上的人流都好少,所以唔算太噪,傾計閒聊都幾適合。場地正中對著個廚房,廚房的零亂同濕立立既地板映入眼簾👀☹️ 呢個格局有點感覺去左茶餐廳,但侍應好有禮貌甄勤,呢點值得讚賞!一到步酒鬼壽星就點了sangria 🍷🍹, red wine 既比例好少,飲得出加左soda😑 另syrup就多左D,感覺似飲汽水🥤多D😂 見到其他post有人推介凍湯🫕,即管試試,點知個🍅凍湯除左苦澀味,係無味既😑🤬 連蕃茄自帶的鮮甜味都無,texture 完全係打爛左既蕃茄蓉😥 湯裡來的帶子好明顯唔係刺身級,食到浸泡打粉味😑 但算煮得嫩口後上左個蛋餅🍳 係凍架🤣 我唔明點解會凍左,就算唔係岩岩煎起,照理都可以預熱番先上檯吧😑☹️ 而蛋餅中夾住既薯塊太厚身,蛋漿本身又煎得太耐,成個蛋餅係好實好硬好乾😐😐😐西班牙海鮮燉飯 😑😑😑 我諗可以係數一數二差😑😑😑 個飯底部唔夠乾 中間唔夠濕潤

西班牙海鮮燉飯 😑😑😑 我諗可以係數一數二差😑😑😑 個飯底部唔夠乾 中間唔夠濕潤 呢個燉飯基本係乜湯汁放入去焗, 海鮮完全係乾曬水收縮曬🙄🙄🙄 個件🦑係無味又乾又硬😨😰😱🥶
Suckling 🐷 豬件外皮夠脆,焗既時間應該無問題,只是放太多鹽調味,令豬肉太咸不特止,鹽令到豬肉乾燥,水份同脂肪都流走埋,食落口係乾咸柴作總結🙄🙄🙄
我諗最好食應該係個薯條,外脆內軟又有薯味 🍟
結果每人食左差不多500 元,完全唔掂的生日飯,連食野求其的壽星女都有彈無讚🤣 係咁催我出post 😂😂😂
請各路餐廳自重,OpenRice 食評係比大家評餐廳長短以作改進,唔係讓人打膳稿作宣傳😑☹️
2022-06-24