2019-07-23 171 瀏覽
原本想食隔離間麵店,點知去到座無虛席而朋友又唔想等,朋友見餃子店無人就話入去食。基於我同朋友兩個係為醫肚而不是搵地方落腳再吹水嘅原故,所以都好快咁劃咗張點餐紙即刻落Order。點知...一路入機時,佢就一路話呢樣無嗰樣賣哂,唔係生意好到哂都賣哂,係佢自己爆響口話生意唔好,所以唔整咁多,比著以前我實即刻走,但見佢無生意又好似好慘咁,算啦...無酸辣湯麵改牛肉麵西芹拼西洋菜,無西洋菜鮮肉就改白菜馬蹄鮮肉,點知呢樣又無,咁改金玉滿堂鮮肉想食個木瓜桃膠百合蓮子燉糖水又無,改咗黑糖冬瓜茶另外點咗個酸甜皮蛋豆腐&涼拌海蜇先上咗碟豆腐,$28碟嘅四方Size百福豆腐上面放少少皮蛋碎,呢碟我睇完都識自己整之後上個涼拌海蜇,朋友食咗一舊話佢人生從未食過咁難食嘅海蜇,我即刻拎近自己望吓,突然聞到陣酸宿味(由於我個鼻超靈敏,加上我朋友係泰拳教練,開頭都以為陣味係佢身上發出,但諗吓又無理由吖,因為佢上我車時我都聞唔到佢有味)但都無諗過係由碟海蜇發出,點知一放入口就中伏了,吐都吐唔切,我仲笑我朋友點解佢可以食得落肚!到雙拼餃,我揀咗個金玉滿堂,一放入口又係宿咗!終於明白點解佢地唔整咁多野食存貨呢個故事係教訓係如

無酸辣湯麵改牛肉麵
想食個木瓜桃膠百合蓮子燉糖水又無,改咗黑糖冬瓜茶
另外點咗個酸甜皮蛋豆腐&涼拌海蜇

呢個故事係教訓係如果一間食店塞滿人,另外一間係無人,千萬不要貪快唔排除!

埋單$170
2019-07-22
$85 (宵夜)