2022-07-24 216 瀏覽
兩個人揀左江南海鮮餐,頭盤有八款肉每款三件、三款海鮮每款二件、一塊西冷,廢話唔多講,伏在以下幾點:生嘢:1: 完全分唔到係咩肉,因為所有肉都無味(包括頭盤)2: 醬汁味道淡,又調唔到肉嘅味道3: 肉質好鞋,除左和牛三角外,其他就算煎得五成熟,都係好鞋4: 唔想哂嘢,食哂個頭盤已經濟咗5: 成晚係得蝦、八爪魚、多春魚係有味6: 肉切得大塊,融雪做得好,呢個有誠意7: 肉類應該雪得太耐,顏色上有啲變黑熟食:1: 湯係可以,不過飲完好口乾2: 其他嘢無試,因為已經濟咗環境/服務:1: 爆場既話會有啲迫,出入攞野飲要小心撞到其他人2: 呢類形任食燒肉,無乜服務可言,成晚無漏單,只係熟食等候需時其他:1: 飲品款式幾多,唔錯2: 前菜味道接受到,質素只屬一般二人埋單HKD$9xx(星期日價錢),如果今餐HKD$500埋單,我會接受,不過兩個人要HKD$9xx呢個價錢,我寧願食返日本燒肉好過,例如某大集團X角

生嘢:
1: 完全分唔到係咩肉,因為所有肉都無味(包括頭盤)
2: 醬汁味道淡,又調唔到肉嘅味道
4: 唔想哂嘢,食哂個頭盤已經濟咗