2018-11-08
第一次坐港鐵到何文田站,從港鐵行到何文田廣場,上上落落,差不多需要10多分鐘,所以下次都係坐Van 仔去到廣場門口較為方便何文田無論愛民邨還是何文田廣場,最近都被領展重新番新過,商場煥然一新。朋友相約我在意樂餐廳,我找了好一陣子,才電話確實,原來意樂即是 Itamomo ,因為門口沒有中文名字,所以不知道是同一餐廳2:00pm 已是下午茶時段,大大個餐牌,相片賣相很吸引。走進食店都發現原來都有很多捧場客。店員帶到去座位時,發現桌上有可愛的 Salt & Pepper 樽,環保之餘又相當可愛還有細樽的 still Water $10/ sparkling water $12, 都算是大衆化價錢,而且還是真的意大利🇮🇹水,合理下午茶餐多選擇: 價錢由$23-$48 不等,而且加推多選擇: 加$8 有蜜味或水牛雞翼兩隻、加$15芝士煙肉西蘭花、加$8-$15升級特飲、再加$18 可配甜品焦糖燉蛋。相當彈性靈活多變化。茶餐方面,其實很多選擇:手造pizza 、意粉、三文治、牛角飽、炸魚⋯⋯等,梗有一款啱你口味朋友點了龍蝦湯鮮蜆天使麵$40依個價錢,仲係龍蝦湯底,仲包基本飲品,相當超值,值得一讚
2:00pm 已是下午茶時段,大大個餐牌,相片賣相很吸引。
走進食店都發現原來都有很多捧場客。
還有細樽的 still Water $10/
相當彈性靈活多變化。
茶餐方面,其實很多選擇:
朋友點了龍蝦湯鮮蜆天使麵$40
依個價錢,仲係龍蝦湯底,仲包基本飲品,相當超值,值得一讚。
由於我當日已吃午餐,所以陪朋友食小小食,花生醬粒厚多士,配即磨咖啡$23,
依個價錢去茶仔都唔得啦!
餐配的特濃咖啡,大大杯,有料到,濃厚程度,喝了後,當晚我飲了真的眼光光
整體來說, 依間餐廳平均水準唔錯,大衆化價錢,下午茶沒有加一,值得推介