2019-02-17 403 瀏覽
又同🐷先生一起去覓食了。馬神開咗咁耐都冇試過,終於決定今日lunch Time行過去試吓!好似話呢排做緊優惠,所以午市套餐變得都好抵!我叫咗個牛肉涮涮鍋 ($88),而🐷先生就叫了個麻神招牌老饕煱($88),原來係麻辣鍋加牛雜!牛腩,牛筋超焾!湯底亦都充滿藥材味,相當唔錯!我就叫了昆布鍋。而我都會建議如果係情侶,或夫婦二人的話可以咁做,因為到辣得滯,或者唔想用麻辣鍋的時候起碼有清湯。因為自己鍾意放肉類,丸類,和少量烏冬在麻辣鍋,然後蔬菜,餃子,和剩下的烏冬就放在昆布鍋 (因為這些比較以吸油或變得太辣)。兩個人食嘅話,相當休息!但係因為麻神以鴨血果凍出名,所以也決定一試。熱騰騰出來,真係好好味,質感真的像果凍一樣。之後扮放進麻辣鍋內,除了吸了湯底的辣味,還隱約有一些甜味!👍👍👍雖然牛肉不是特別出色,但以這個價錢來說,已經很不錯了。還要配合舒適的環境,極之適合一班人週末上來打個邊爐呀!

鴨血果涷

鴨血果涷