2017-06-05
又到星期五,今次一行五人黎到石塘咀天樂餐廳。平時就成日經過但入去食都係第一次。中午時間都要等一等位,不過都好快入得。今餐就試左個千島醬焗豬扒飯,朋友們就叫左瑞士汁牛河。佢既午餐唔算好貴,對於我黎講叫OK啦(我窮牙麻)一個set 入面有餐飽,湯,主食同野飲五十幾蚊係咪ok呢。我就叫左個白湯,第一次飲白湯竟然有蘿蔔粒,不過都幾好飲。最特別就係佢個千島醬焗豬扒飯,冇錯係千島醬,係米好特別呢。嘩⋯⋯食落真係唔錯,甜甜地最緊要係我本身都喜歡千島醬。所以點而個真係冇得輸。而瑞士汁牛河夠多汁牛肉又夠嫩真係好好味,都係必食之選。之後我自己都特登去食晚餐,但係晚餐點同午餐點一樣的話就真係貴的啦,起碼多30蚊以上就係多左個甜品咁大把。總括黎講午餐無需加一,五十幾蚊咩都有仲唔係抵食,所以我都係去食午餐好啦