2024-03-10 1227 瀏覽
今時今日香港人一到周末便北上,貪內地食嘢平夾抵,其實本地一樣有又平又抵食嘅舖頭。大家不妨留港消費,幫吓香港小店。「麻甩」的中午邊爐套歺只可以用超值嚟形容,我哋今日揀咗$108一位,食足100分鐘(如果食60分鐘更只要$88),另加$10 任飲無酒精飲品套餐包每人九片份量十足嘅美國黑豚肉(係厚身的不是薄如紙那種,以我哋兩個女士嘅食量已經好足夠),另加任食各款任食蔬菜(有娃娃菜、西洋菜、西生菜等)、各式肉丸(牛丸、貢丸、陳皮魚丸、龍蝦丸、海膽丸等)、水餃雲吞等。午市有四款湯底任揀:混你個醬卜卜蜆、蕃茄朱骨、香茜胡椒豬骨同上湯金柳素翅冬瓜鍋底,每人加多$20更可以揀特色湯底如特濃花膠雞煲、招牌麻甩雞煲等我哋揀咗卜卜蜆湯底,d蜆大大隻又鮮甜,湯底味道好濃加埋黑豚肉真係好好味,d肉丸同水餃唔係雪藏貨好高質如果男士或大食人士加$40 仲可以任食肉類,真係一啲都唔貴。我地最後埋單只係每人$130,已經大滿足到夜晚都食唔落飯,走時已book 定星期五放工去試佢地嘅晚市邊爐套歺,除咗有午市嘅特色湯底外仲加多一個雞煲,外加肉類各式丸類仲有海鮮併盤同新鮮魚生送,勁期待呀

留意舖頭位置在地庫
午市邊爐套歺有四款