2015-02-03
食團購做朋友的生日飯, BEECRAZY $99有二人份的炸雞, 前菜和2罐啤酒本來團購要一天前預訂. 打去BOOK卻說己不接受預訂, 要親自去排除, 七點幾去到等左一陣, 好彩10分鍾左右就有位啦除了一位後生眼鏡哥哥外, 其他由店長至店員都是韓國OPPA, 可以簡單英文溝通, 他們很勤快, 執枱上菜爽手, 抵讚附送的前菜有酸蘿白, 泡菜, 花生, 不太特別, 椰菜絲的沙律汁偏甜, 味道不錯炸雞可以簡四款味, 可雙拼, 四眼哥哥介紹話原味, 醬油, 調味都帶小辣, 香辣”真係辣架”, 但嗜辣的我們沒有理會, 選了香辣拼調味調味其實係韓式甜酸醬帶微辣, 酸酸甜甜易入口, 辣味與甜味平衡, 我個人較喜歡食香辣時就發現四眼哥哥好老實, 他是一入口整個口腔就麻掉的辣, 然後開始滴汗, 十分剌激! 無食開辣的真係要考慮清楚, 不過都不至於食唔到的辣, 食第二舊適應了它的辣度後, 會愛上他的剌激, 好味!給大家的參考, 以譚仔米線的辣度來說, 調味約5小辣, 香辣大約2~3小辣雞的質素不錯, 店方表示用冰鮮雞. 經油炸後仍能保持鮮嫩, 不會好似某些連鎖店食粉頭咁. 以一人$50食到這個質素的雞和惹
除了一位後生眼鏡哥哥外, 其他由店長至店員都是韓國OPPA, 可以簡單英文溝通, 他們很勤快, 執枱上菜爽手, 抵讚 附送的前菜有酸蘿白, 泡菜, 花生, 不太特別, 椰菜絲的沙律汁偏甜, 味道不錯
雞的質素不錯, 店方表示用冰鮮雞. 經油炸後仍能保持鮮嫩, 不會好似某些連鎖店食粉頭咁. 以一人$50食到這個質素的雞和惹味醬汁, 還包前菜和啤酒十分超值. 但佢原價好似係$178(好似只包前菜沒飲品), 還要加一. 就有點貴. 可能偶然食一次啦!
店子還供應人參雞泡菜餅等其他韓餐, 三五知已聚會不用獨孤一味食炸雞, 下次有機會試下再和大家分享.