2018-04-18 66 瀏覽
今日早上女朋友發左個介紹短片,打開來看介紹呢間日本野,短片十分吸引,日式叉燒定食,鰻魚定食,牛肉定食,全部都大大份,樣子極吸引。咁啱今日荃灣見客就走去試下,去到大約13:30左右,餐廳沒有太多人,心諗會唔會中伏,所以係門口睇下餐牌,發現除了以上3款外,仲有其他野食,例如魚生定食,天婦羅定食,豚肉定食等等。價錢就因應不同食物而定,分別都幾大。我掙扎左好耐,決定試佢個日式叉燒定食,因為樣子實在太吸引,價錢又相對優惠$68,比起鰻魚飯$98,所以決定試試。餐牌註明制作時間10-15分鐘,因即叫即整。等待期間看見隔離個靚仔叫左個天婦羅定食,樣子十分吸引,忍唔住偷偷望左幾眼,心諗下次來一定要試。等左約10分鐘,我個叉燒飯終於到左,叉燒望落去十分肥美(起碼有6塊),表層還有一隻蛋黃,我就撈混佢地一齊食!第一啖食落去啲叉燒到感覺十分正,味道濃郁又有肥肉。我建議大家真係要來試下。不過佢啲飯就有啲爛,應該是煲得太耐,所以要扣分。至於湯同沙律就正常味道,沒有什麼特別。下次我肯定會帶埋女朋友來試多次,因為仲有鰻魚定食,天婦羅定食都好想試下。**本人食完飽到夜晚,所以大家要量力而為

**本人食完飽到夜晚,所以大家要量力而為
2018-04-17