2022-09-27 45 瀏覽
So Chill So Sweet (將軍澳)將軍澳坑口村23號地舖去到門口就已經望到入面裝修好靚好乾淨❤️ 好新潮,搞到平時唔係好點影相既我都係咁打卡!入到去店員就已經好熱情打哂招呼❤️😝見到三個“Human made”既裝飾係到坐陣😍😍 真係瘋狂打哂卡招牌BBQ手撕豬肋骨三文治(無骨)配炸蕃薯條$78先講下呢個招牌先,真係好適合女仔食,因為係無骨架!OMG😍勁窩心☺️同超好食佢塊包係煎得脆啦,色澤又靚啦,配埋個手撕豬簡直係完美無瑕!再配埋蕃薯條,簡直係誠意十分!我都一定會係回頭客!😙🫶🏻 再半價加杯咖啡,真係可以坐幾個鐘,因為美食配環境,真係唔想走。瑪格麗塔披薩(8吋) HK$ 78Pizza好多芝士,係拉絲的,再配蕃茄醬,簡直係天衣無縫,prefect match😋😋😋,大件夾抵食!有成6塊,我諗要2-3個人先可以嗌到個pizza食😹😹芒果忌廉$38+沖繩海鹽雪糕$12芒果忌廉係意外驚喜!好好食!個Waffle係用酥皮整既,講真,都未食過酥皮waffle😂😂👍🏻好有新意,重點係好食!Topping係用芒果粒加cream,啲cream係100分,好香滑同配個酥皮waffle係超match
So Chill So Sweet (將軍澳)
將軍澳坑口村23號地舖

招牌BBQ手撕豬肋骨三文治(無骨)配炸蕃薯條$78

瑪格麗塔披薩(8吋) HK$ 78

芒果忌廉$38+沖繩海鹽雪糕$12
芒果忌廉係意外驚喜!好好食!個Waffle係用酥皮整既,講真,都未食過酥皮waffle😂😂👍🏻好有新意,重點係好食!Topping係用芒果粒加cream,啲cream係100分,好香滑同配個酥皮waffle係超match,再加埋芒果粒,係食到想再encore😂😂個海鹽雪糕係岩哂我口味❤️ 又咸又甜,甜得黎又帶點咸,一次過滿足晒我2個願望😂😂

綜合仙草芋圓
做得好細心好出色!因為入面嘅紅豆同綠豆都唔會過淋,而且甜度適中,口感同味道都好好。芋圓都系處理得好好,每隻色都有2~3粒。碗中間有個“雪糕球”有驚喜,因為通常加雪糕要加錢。食果刻先知原來唔系雪糕而系芋泥球!比起雪糕更加有驚喜,因為鋪頭自製嘅芋泥好香口好好味!❤️❤️❤️❤️🫶🏻🫶🏻🫶🏻

楊枝甘露
西米處理得幾好,粒粒分明,微微帶甜味。芒果份量都唔錯,碌柚嘅份量就相對少啲。楊枝甘露味道唔會好濃,不過就好在真材實料。